085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen

Melkveehouderij Van Mersbergen

Van Mersbergen V.O.F.

In het mooie dorp Babyloniënbroek in Noord-Brabant ligt het familiebedrijf en melkveehouderij Van Mersbergen VOF. Sinds november vorig jaar hebben Eric en Hélène Van Mersbergen in de V.O.F. gezelschap gekregen van hun dochter Mandy en haar vriend Jamie van ’t Hoff. Eind september heeft ESS Zonnepanelen EPC B.V. hier de oplevering van de zonnepanelen mogen voltooien.

De stap naar een PV-systeem van ESS Zonnepanelen EPC B.V. is de eerste grote stap in duurzaamheid die het familiebedrijf neemt. Verder is men voornemens verder te investeren in de afbouw van de nieuwe stal en het aanschaffen van melkrobots om nog efficiënter met de bedrijfsvoering om te gaan.

De adviserende partij welke de SDE+ subsidie voor familie Van Mersbergen heeft aangevraagd, heeft ESS Zonnepanelen EPC B.V. gevraagd voor advies betreffende de verdere ontwikkeling en uitvoering van het project. Daarna is Bart Boelens (directeur ESS Zonnepanelen) aan de slag gegaan met de projectontwikkeling van deze case. Het traject van aanvraag tot en met oplevering heeft ongeveer 7 maanden in beslag genomen. De uitvoering van de werkzaamheden hebben ongeveer 6 weken in beslag genomen.

Project samenvatting:

  • 10x Growatt MAX TL3 LV omvormer
  • 2678 Modules van URECO 330 Wp MONO PERC
  • 48.000 meter aan DC Bekabeling + 600 meter aan AC bekabeling 
  • Trafo inkoop station van 630 kVA
  • 2 x bruto productie meting voor registratie van het opgewekte vermogen
  • Indicatieve jaaropbrengst: 760.497 kWh / Jaar

Wil je Jamie en Mandy volgen in hun avonturen?
Bezoek dan hun Youtube kanaal De Boeren Broekies.