+31 (0)85 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen

Omvormers

Wat is een omvormer?

De omvormer is het kloppend hart van elk zonnepanelen systeem. Simpel gezegd zet de omvormer gelijkstroom om naar wisselstroom, dit is de stroom die in een huishouden wordt gebruikt én kan worden terug geleverd aan het stroomnet.

De omvormer is dus van essentieel belang, gezien dit feit is het vanzelfsprekend dat wij enkel werken met kwalitatief hoogwaardige omvormers.

Om een zonnepanelen systeem optimaal te laten presteren is het belangrijk dat het vermogen van de omvormer goed aansluit op het totaal Wp en indirect dus het aantal panelen. Gebruik je een omvormer van een te hoog vermogen? Dan zal deze later opstarten en eerder uitschakelen, is een omvormer te licht zal deze afvlakken in piekperiodes. Gelukkig rekenen onze adviseurs dit voor u uit en hebt u altijd de juiste omvormer voor het juiste zonnepanelen systeem. 

Type omvormers

Het aansluiten van een zonnepanelen systeem kan op twee manieren, serieel of paralel.

Bij een systeem in seriele schakeling gebruiken wij de omvormer van GROWATT.

Growatt is opgericht in 2010 en focust zich op het leveren goede kwaliteit omvormers tegen een betaalbare prijs. Met meer dan 3 gigawatt aan geïnstalleerd vermogen zijn ze hard op weg om de grootste producent ter wereld te worden. Growatt omvormers kenmerken zich door hun lage geluidsproductie en goede monitoring tools.

Bij een parallel systeem gebruiken wij de omvormer van SolarEdge.
SolarEdge is in 2006 opgericht met de visie om schone energie voor iedereen toegankelijk te maken. Met een marktaandeel van meer dan 70% is SolarEdge marktleider in zonnestroom-optimalisatie.

Inmiddels heeft SolarEdge meer dan 3 miljoen optimizers geïnstalleerd in 60 landen Ook handig: sinds kort is er een servicecentrum van SolarEdge in Nederland. De SolarEdge omvormer werkt in combinatie met power-optimizers. De optimizers zorgen ervoor dat elk paneel individueel functioneert. Dit resulteert in een aanzienlijke hogere opbrengst wanneer er sprake is van schaduwval op de panelen. Ook maken optimizers het mogelijk om panelen op dakvlakken te plaatsen met een verschillende hellingshoek of oriëntatie. Door de power-optimizers is het zelfs mogelijk om met behulp van een app elk paneel specifiek uit te lezen. De omvormers van Solaredge zijn gericht op de toekomst. Het later aansluiten van een thuisaccu of een oplader voor uw elektrische auto is dan ook zeker geen probleem.