085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Omvormers

Wat is een omvormer?

Een omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen, omgezet wordt naar wisselstroom. 

Om een zonnepanelensysteem optimaal te laten presteren, is het belangrijk dat het vermogen van de omvormer goed aansluit op het totaal Wp. Onder de ideale omstandigheden (25 graden Celsius) geeft het paneel een bepaald vermogen af. Indirect betekent dit, dat ook het aantal panelen van belang is. Gebruik je een omvormer van een te hoog vermogen? Dan zal deze later opstarten en eerder uitschakelen. Als de omvormer te licht is zal deze juist weer afvlakken in piekperiodes. Gelukkig rekenen onze adviseurs dit voor je uit. Zo heb je altijd de juiste omvormer. 

Ook de monitoring van jouw zonnepanelen verloopt via de omvormer. Zo kun je precies in de gaten houden hoeveel energie je opwekt. Voorbeelden hoe je dit kan monitoren is via bluetooth, ethernet, wifi, USB of een ingebouwde webserver. 

Let er wel op dat omvormers niet geluidloos zijn. Voor het koelen van het systeem zal er altijd wat geluid zijn, bijvoorbeeld bij het aanslaan van de ventilator.

Eigenlijk kan je de omvormer dus zien als het kloppende hart van het zonnepanelensysteem. Daarom leveren wij enkel en alleen hoogwaardig kwalitatieve omvormers.

Omvormers voor serieel en parallel geschakelde systemen

Het aansluiten van een zonnepanelensysteem kan op twee verschillende soorten manieren. Namelijk serieel of parallel. Afhankelijk van de schaduwdekking, de helling en oriëntatie op het dak wordt er een keuze gemaakt welk systeem het beste is voor jouw dak. 

Parallel systeem

Heb jij op jouw dak juist veel schaduwdekking of is de helling of oriëntatie niet optimaal? Dan is een parallel geschakeld systeem waarschijnlijk beter voor jouw dak. Bij een parallel systeem is ieder paneel los gekoppeld aan de omvormer. 

Om ervoor te zorgen dat ieder zonnepaneel los optimaal functioneert, maken wij gebruik van power-optimizers. Dit is vooral een uitkomst als er op jouw dak schaduwval op de panelen plaatsvindt. Zo kunnen we jou de beste kwaliteit garanderen! Ook maken optimizers het mogelijk om panelen op dakvlakken te plaatsen met verschillende hellingshoeken of oriëntatie. Maak je gebruik van een app om de opbrengst van de panelen te monitoren? Dan is het zelfs mogelijk om de opbrengst van elk paneel specifiek uit te lezen. Zo kunnen wij je systeem monitoren en je op de hoogte houden als er iets misloopt. 

Bij een parallel systeem gebruiken wij de omvormers van SolarEdge. Ook de optimizers die wij gebruiken zijn van SolarEdge.

Het fijne om zowel de omvormer en de optimizers van SolarEdge te combineren is dat deze perfect op elkaar aansluiten. Daarnaast garandeert SolarEdge goede garantietermijnen en zorgen ze voor een snelle levering. Voor de omvormers geven zij 12 jaar garantie. Je kan garantie bijkopen tot 20 of 25 jaar. Op de optimizers is dit zelfs 25 jaar. Dit zorgt er onder andere voor dat ze marktleider zijn.

Mocht je in de toekomst gebruik willen maken van een thuisaccu of een laadpaal voor je elektrische auto? Ook dit is geen probleem voor de omvormers van SolarEdge! Je hoeft dit niet meteen te beslissen, het is altijd mogelijk om dit later aan te sluiten.

Serieel systeem

Bij een serieel systeem worden de panelen in series aan elkaar geschakeld. Heeft jouw dak weinig tot geen schaduwdekking? En komen de panelen op een hetzelfde dak op het zuiden georiënteerd te liggen? Waarschijnlijk is dan een serie geschakeld systeem voor jouw dak het meest ideaal.

Bij een systeem in seriële schakelingen gebruiken wij de omvormers van GROWATT.

GROWATT is een van de marktleiders als het gaat om omvormers voor seriële systemen. Op de omvormers geven zij een garantie van 10 jaar. Zo garanderen wij jou weer van de beste kwaliteit!