085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Duurzaamheidslening

Wil je graag gebruik maken van zonnepanelen, maar heb je hier nu niet de financiële middelen voor? Dankzij de duurzaamheidslening kan je bij de provincie of gemeente geld lenen om je woning energiezuiniger te maken. De duurzaamheidslening is alleen geldig voor inwoners van de desbetreffende gemeente of provincie die deze lening aanbiedt. Op de website van de Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse (SVn) gemeenten kun je vinden welke specifieke voorwaarden er gelden in jouw gemeente. 

Met de duurzaamheidslening kan je niet alleen zonnepanelen laten plaatsen. Je kunt ook geld lenen om op andere manieren je woning energiebesparender te maken. Denk bijvoorbeeld aan een HR++ ketel of aan een elektrische boiler. Hiermee vergroot jij je wooncomfort, woon je milieuvriendelijker en worden je energiekosten verlaagd. 

Om gebruik te maken van de lening, dient de investering minimaal €2.500 te zijn. Tot een bedrag van €7.500 heeft je lening een looptijd van 10 jaar. Is de lening hoger dan €7.500, dan is de looptijd 15 jaar. Het maximale bedrag dat je kunt lenen via de duurzaamheidslening is €25.000.