+31 (0)85 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen

Btw-teruggave

Als je zonnepanelen bezit, lever je energie aan het net. Daardoor ben je een soort van kleine energiecentrale. De Belastingdienst ziet je dan eigenlijk als ondernemer en ondernemers kunnen hun btw terugvragen. Concreet wilt dit zeggen dat je 21% bespaart op je PV-installatie.

Voor een gemiddelde installatie van 16 panelen bespaar je zo al snel tot €1400,-.

Doordat ESS Zonnepanelen deze all inclusive service aanbiedt wordt dit voordeel binnen 3 tot 6 maanden op je rekening teruggestort. 

De eerste aangifte vindt plaats na het kwartaal waarin de zonnepanelen geplaatst zijn. Als je in het eerste kwartaal zonnepanelen gekocht hebt, wordt de eerste aangifte gedaan in April. Heb je de zonnepanelen gekocht in het tweede kwartaal, dan is de eerste aangifte in Juli.

Wanneer kan ESS Zonnepanelen voor mij de BTW terugvragen?

Via dit schema kan je makkelijk uitvinden als we de btw voor je kunnen terugvorderen of niet.

Wil je de BTW-teruggave door ons laten verzorgen? 

Dan ontvangen graag wij een kopie van de identiteitskaart of paspoort van diegene wiens naam op de energierekening staat. Je bent zelf verantwoordelijk om na te kijken op wiens naam de energierekening staat.

Als we een kopie hebben ontvangen, maken wij de BTW-teruggave volledig in orde.

Wie is onze accountant?

Onze accountant is btwteruggaafzonnepanelen.nl. Nadat je zonnepanelen systeem opgeleverd is, dienen wij de BTW-teruggave bij hun in. Deze instantie neemt het na indienen van ons over.

Als er nog andere vragen zijn in verband met je situatie kan het zijn dat je hierover nog door hun benaderd wordt. Enkele werkdagen na oplevering zal je een e-mail ontvangen met de bevestiging van teruggave. In deze e-mail vindt je inloggegevens om in te kunnen loggen in een online portal. In dit online portal kan je de status van de uitbetaling vinden, zo weet je precies wanneer je de uitbetaling kan verwachten. Dit hele proces valt onze onder service en daar tellen wij geen extra kosten voor!

Zelfs als je gebruik hebt gemaakt van de Duurzaamheidslening dan heb je alsnog recht op de BTW-teruggave.

KOR-Regeling

Wist je dat wij ook de BTW-teruggave voor onze particuliere klanten indienen na aanschaf van een ESS zonnepaneel systeem?

In de BTW-teruggave kan er gekozen worden of je wel of niet mee doet met de ‘KOR-regeling’ oftewel de kleine ondernemingsregeling.

Dit is omdat de zonnepanelen stroom opleveren, maar een deel van die stroom wordt niet gebruikt. Wat je hier niet van gebruikt word automatisch teruggeleverd aan de energiemaatschappij.

Je bent dan een ondernemer voor de BTW, er wordt eenmalig een BTW-nummer aangemaakt. Je kan ook aangeven geen gebruik te willen maken van deze regeling, de keuze kan altijd nog op een later tijdstip worden doorgegeven.

Er zijn enkele voorwaarden waar aan je verbonden bent als je wel of niet mee doet met de kleine ondernemingsregeling. Hieronder staan ze in het kort uitgelegd;

Ik doe mee met de KOR-regeling

⎔ Dan doe je slechts eenmaal aangifte

⎔ Het jaar na installatie van je systeem is het jaar dat je meedoet aan de KOR-regeling

⎔ Ben je van plan om eigen ondernemer te worden? Dan kan je helaas geen BTW terugvragen van de kosten/investering die je maakt voor de onderneming

⎔ Je keuze is tenminste 3 jaar gebonden, en je kan de deelname niet tussentijds beëindigen. Als je na die 3 jaar ervoor kiest om niet meer met de KOR mee te doen dan ben je aan die keuze ook weer 3 jaar verbonden

Ik doe niet mee met de KOR-regeling

⎔ Dan doe je elk kwartaal aangifte. In iedere aangifte geef je aan hoeveel BTW je moet betalen over de stroomopbrengst

⎔ Je trekt de BTW over eventuele kosten van het zonnepaneel systeem af. Denk bijvoorbeeld aan service kosten etc.

Toch nog niet helemaal zeker welke keuze in uw situatie van toepassing is? Bel dan even met onze accountant van de btwteruggaafzonnepanelen.nl op 085 - 401 65 99