085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Montage en bevestiging

Montage en bevestiging zonnepanelen

De montage van de zonnepanelen wordt van A t/m Z door onze ervaren monteurs verzorgd. Zij hebben kennis en ervaring voor de montage en bevestiging van de zonnepanelen op ieder type dak. Tijdens de montage is er altijd ruimte voor overleg met onze monteurs, zodat we zeker weten dat je 100% tevreden bent. 

Voordat we de zonnepanelen gaan monteren, neemt de eerste monteur het hele systeem met je door en legt hij uit hoe het werkt. Na goedkeuring levert hij het systeem voor je op. Tevens vermeldt hij dit in ons klantensysteem. Hierin staan ook de afgegeven garanties vermeld. Je ontvang hiervan een opleverrapport per e-mail voor je eigen administratie. 

Het monteren van zonnepanelen is een vakkundig, secure en professionele vaardigheid. Het installeren moet immers op een juiste en veilige manier gebeuren. Het onveilig installeren, dan wel verkeerd bevestigen van zonnepanelen kan leiden tot gevaarlijke en vervelende situaties. Om deze vervelende situaties te voorkomen gebruiken wij materialen van hoge kwaliteit en met een langdurige garantie, passend bij jouw dak. Bij een pannendak is dit bijvoorbeeld heel anders dan bij een bitumen of stalen dak. Zo wordt voorkomen dat er schade ontstaat en wordt gegarandeerd dat de panelen op een professionele manier opgeleverd worden. 

Zonnepanelen op pannendak

Voor de bevestiging op pannendaken maken wij gebruik van een bevestiging met een haak-kliksysteem. 
 

Haak-kliksysteem

Een haak-kliksysteem wordt gebruikt indien het dak niet geschikt is voor schroefhaak bevestiging. Bij een haak-kliksysteem wordt er een aluminium beugel om de panlat en dakpan bevestigd. Vervolgens wordt er een rails of profiel op geschroefd. De zonnepanelen worden vervolgens op de rails of het profiel geklikt en vastgeschroefd met klemmen. Het is hierbij belangrijk dat de panlatten van goede kwaliteit zijn en dat de ruimte tussen iedere haak 60 á 65 centimeter is. Op die manier zijn de panelen stevig genoeg bevestigd voor eventuele windbelasting.

Zonnepanelen op bitumen daken

Voor bitumen daken maakt ESS Zonnepanelen onderscheid tussen platte bitumen daken, schuine bitumen daken en EPDM daken. Afhankelijk van welk soort dak jij hebt, maken wij gebruik van een ander soort bevestiging. 

 

Platte bitumen daken en EPDM daken

Op platte bitumen daken plaatsen wij de zonnepanelen met een ballast systeem. Hierbij kunnen we de zonnepanelen in rijen op het zuiden georiënteerd plaatsen, of in een oost-west-opstelling. De panelen worden in het systeem geplaatst met een helling van ongeveer 13 graden. Op deze manier liggen ze ideaal om genoeg op te wekken.
In het systeem worden verschillende ballastblokken gelegd. Op die manier zijn we er zeker van dat de panelen ook bij hoge windsnelheden blijven liggen.

Voor platte bitumen daken maken wij gebruik van een van der Valk montagesysteem bij een portret opstelling of een Esdec montagesysteem bij een landscape opstelling.

Voor EPDM daken maken wij gebruik van hetzelfde systeem als voor platte bitumen daken.

 

Schuinen bitumen daken

Middels speciale profielen voor schuine bitumen daken worden panelen aan het dak bevestigd. Elk profiel wordt in het dak vastgeboord en wordt weer met een stuk bitumen netjes waterdicht afgewerkt.

Indak zonnepanelen

Bij een indak zonnepanelensysteem is het mogelijk om de zonnepanelen in het dakoppervlakte te verwerken, in plaats van erop. Daar waar de panelen komen te liggen worden de dakpannen verwijderd. Vervolgens worden er brandwerende platen gelegd waarin de panelen worden gemonteerd. De hoogte van het paneel komt dan hetzelfde uit als de pannen, waardoor het één geheel vormt.

Zonnepanelen op zinken daken

Voor het monteren van zonnepanelen op zinken daken, maken wij gebruik van speciale bevestigingsbeugels. Aan deze beugels worden de profielen aan het zinken dak bevestigd.

Zonnepanelen op golfplaat daken

Het bevestigen van zonnepanelen op golfplaat daken kan op twee verschillende montagemogelijkheden. De eerste montagemogelijkheid is met behulp van speciale bevestigingsbeugels. Aan deze speciale beugels worden de profielen aan het golfplaten dak bevestigd.

De tweede mogelijkheid is middels stokschroeven. Dit zijn lange schroeven waar speciale schroefjes op zitten die je zowel aan het dak als ook aan de bevestigingsbeugel kan vastzetten.

Zonnepanelen op stalen/ trapezium daken

Dankzij een speciaal profiel is het voor ESS Zonnepanelen mogelijk om ook op stalen/ trapezium daken zonnepanelen te monteren. Dit doen wij aan de hand van een speciaal profiel. De profielen worden vastgeboord met schroeven die voorzien zijn van een rubberring om zo eventuele lekkage tegen te gaan.