+31 (0)85 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen

Bevestigingsmateriaal

Montage van zonnepanelen Zonnepanelen vergen een vakkundig, secuur en professionele vaardigheid met betrekking tot het installeren van het systeem op het dak. Het onveilig installeren dan wel verkeerd bevestigen van zonnepanelen kan leiden tot gevaarlijke en vervelende situaties. Zo is de kans groot dat er lekkages in het dak ontstaan en bij een flinke storm de panelen van het dak waaien. Het wordt daarom strikt geadviseerd om materiaal te gebruiken van hoge kwaliteit met een langdurige garantie. Zo wordt er voorkomen dat er schade ontstaat en dat de zonnepanelen op een professionele manier opgeleverd worden.

Geschroefde beugels

Bevestiging met geschroefde beugel 

Met schroefhaakbevestiging. Deze bevestiging is een andere type bevestiging dan het haak/kliksysteem. Bij het schroefhaaksysteem wordt er een schroefhaak onder de dakpannen aan de spanten en beplating van het dak bevestigd door middel van schroeven. Ze worden zo afgesteld dat zij de onderliggende dakpan niet raken. Er is dus geen drukspanning op de dakpannen. Hieraan wordt vervolgens de rails geschroefd. De zonnepanelen worden dan op de rails geklikt en vastgezet met klemmen. Het is belangrijk dat de ruimte tussen iedere haak tussen de 80 á 85 centimeter is. Dit heeft te maken met de windbelasting op het dak. 

Mocht het dak niet optimaal zijn voor geschroefde beugels dan wordt er, indien mogelijk, gebruik gemaakt van het haak/kliksysteem. Hierbij kun jij je voorstellen dat er een aluminium beugel om de panlat en dakpan wordt bevestigd waar vervolgens de rails of het profiel op wordt geschroefd. De zonnepanelen worden vervolgens op de rails of profiel geklikt en vastgeschroefd met klemmen. Het is hierbij belangrijk dat de panlatten van goede kwaliteit zijn en dat de ruimte tussen iedere haak 60 á 65 centimeter is. Dit heeft te maken met de windbelasting op het dak.