085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Jouw zonnepanelen specialist

Zonnepanelen in Limburg en Noord-Brabant

Denk jij er al een tijdje over om zonnepanelen te plaatsen, maar wil je eerst nog wat uitleg of een ervaren adviseur duurzame energie die vrijblijvend bij jou thuis komt om je te voorzien van informatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Tijdens de aanschaf van zonnepanelen kun je op verschillende zaken letten. Wij leggen je uit hoe zonnepanelen werken, hoe je de opbrengst kunt meten en welke zonnepanelen wij gebruiken. Ook biedt ESS Zonnepanelen ondersteuning in het terugvragen van je btw en bij het eventueel aanvragen van een duurzaamheidslening

Direct vrijblijvend oriëntatiegesprek aanvragen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd. De term is afgeleid van het Engelse Photo Voltaics. Vertaald naar het Nederlands betekent dit licht elektriciteit. De belangrijkste taak van een zonnepaneel is om daglicht om te zetten naar zonne-energie. Zelfs op een bewolkte dag of met regen wek je dus nog energie op. Het omzetten van energie gebeurt aan de hand van zonnecellen die verwerkt zitten in het zonnepaneel. De gelijkstroom die door de panelen wordt opgewekt, wordt door de omvormer aangepast naar de wisselstroom die wij in huis voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken. Goed voor het milieu en voor de portemonnee!

Door de verschillende soorten installatietechnieken en bevestigingsmaterialen waarover wij beschikken, is het plaatsen van zonnepanelen op bijna ieder dak mogelijk. Zo plaatsen wij ook zonnepanelen op bitumen daken, EPDM daken, zinken daken, golfplaten daken, stalen daken en trapezium daken.

Hoeveel bespaar ik met zonnepanelen?

Opbrengst en vermogen van zonnepanelen

Om het vermogen van een zonnecel uit te drukken, wordt de term Watt-piek (Wp) gebruikt. 1 Wp is de opbrengst van een zonnecel onder de meest optimale omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de stand van de zon, de ligging van het dak en de schaduwdekking. Met de term kWh bedoelen we de hoeveelheid energie. Stel, je maakt een uur lang gebruik van een huishoudelijk apparaat van 1 kW (dit is hetzelfde als 1000 Watt), dan heb je 1 kWh aan energie verbruikt.

Door verschillende omstandigheden gaat er altijd een klein beetje van de opbrengst verloren. Zo wordt er tijdens het omvormen van de stroom, energie in warmte omgezet.

In de praktijk betekent dit, dat het vermogen in Wp met 0.85 vermenigvuldigd wordt. Op die manier kom je tot de jaaropbrengst in kWh. 
Om te berekenen hoeveel energie de zonnepanelen voor jouw woning in Limburg of Noord-Brabant opwekken, maken wij gebruik van software ontwikkeld door TU Delft. Met deze software houden wij rekening met de locatie, oriëntatie, de helling en de hoogte van de woning en de schaduwval. Op deze manier kunnen we jou een goed inzicht geven in de te verwachte jaaropbrengst.

Kwalitatief goede zonnepanelen

Om de kwaliteit van onze zonnepanelen te garanderen, testen wij deze altijd zelf voordat we deze in ons assortiment opnemen. Zo controleren wij de panelen op verschillende punten. Ieder zonnepaneel wordt namelijk afzonderlijk getest op:

  • EL-Test, hierbij controleren wij het paneel met een röntgentest op onzichtbare gebreken
  • Flashtest, de panelen worden op vermogen getest onder verschillende condities voor positieve tolerantie
  • PID Test, deze test maakt het mogelijk om de weerstand in de soldeerverbindingen te controleren
  • Visuele controle, voldoen de panelen aan een mooie uitstraling

“Wist je dat wij de meest voorkomende merken zonnepanelen in testopstelling op ons dak  plaatsen? Zo weten wij zeker dat wij de beste zonnepanelen op jouw dak plaatsen!”

Onze zonnepanelen

Nadat de zonnepanelen helemaal door ons zijn goedgekeurd, nemen wij ze op in ons assortiment. Al onze merken zonnepanelen staan op de Tier-1-lijst. Dit is een lijst waar zonnepanelen producenten op staan die bij de top 2% producenten van de wereld horen. Bedrijven op deze lijst hebben een volledig geautomatiseerde productie, investeren veel in research en development en zijn meer dan 5 jaar actief in de sector. Ook zijn al onze panelen voorzien van een TUV, DNV-GL en CE keurmerk. Zo garanderen wij alleen het beste!

Het kan voorkomen dat het vermogen van de zonnepanelen die wij op onze website tonen, afwijkt van het vermogen van de panelen die wij in ons assortiment hebben. 

TUV

DNV-GL

CE

Omvormers

Bekijk hier

Montage en bevestiging zonnepanelen

Bekijk hier

Salderingsregeling

Lees meer

Teruggave btw

Lees meer

Duurzaamheidslening

Lees meer