085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

ESS Zonnepanelen staat voor u klaar!

Hoe gaan wij als bedrijf met Covid-19 om?

De adviseur houdt zich tijdens het bezoek aan uw huis aan de coronamaatregelen die vanuit de overheid gelden. Dat betekent dat onze adviseur:

 • Zijn handen voor en na bezoek desinfecteert
 • Geen handen met u zal schudden
 • 1,5 meter afstand van u houdt (Wilt u hier zelf ook zoveel mogelijk rekening mee houden als u samen met de adviseur naar de meterkast of de plek van de omvormer kijkt?)
 • Indien gewenst zijn mondkapje tijdens het bezoek zal dragen

ESS Zonnepanelen B.V. 

Ons bezoek- en postadres
Hofkamp 24, 6161DC, Geleen 
Telefoonnummer: +31 (0) 85 800 02 36
Email: info@zonnepanelen-ess.nl
KVK nummer – 70303312

Onze openingstijden

Kantoor en showroom ontvangst: op afspraak i.v.m. corona
Telefonisch: maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur 

Hieronder staan onze meest gestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs staan voor u klaar!

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan om in een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis alle vragen te beantwoorden.

Filter op categorie

  Zonnepanelen

 • Bij welke energiemaatschappij moet ik aangesloten zijn?

  Dit maakt niets uit, uw verbruik daalt in de ogen van de energiemaatschappij. Bij een opwekking met uw zonnepanelen meer dan uw verbruik op jaarbasis, verschilt het per leverancier wat uw vergoeding gaat zijn voor deze overproductie. De productie binnen uw eigen verbruik is gelijk aan het geen u ervoor zou moeten betalen bij afname.

 • Hoe weet ik of mijn huis geschikt is voor zonnepanelen?

  In principe is vrijwel ieder huis geschikt voor zonnepanelen. In een adviesgesprek met een van onze adviseurs bij u thuis bekijken we graag de mogelijkheden en brengen dan ook direct een deskundig advies en offerte uit.

  Zaken die van belang zijn om geschiktheid te bepalen:

  • Bent u eigenaar van de woning?
  • Is er sprake van een monumentaal pand of een beschermd dorpsgezicht? (Check dit hier)
  • Wat is de ligging van uw dak? Tussen oost en west is prima, hoe meer naar het zuiden hoe beter, of een volledige oost-west ligging is ook prima!
  • Hoeveelheid schaduwwerking op uw dak?
  • Heeft u voldoende oppervlakte om min. 17 m2 aan zonnepanelen te plaatsen?
 • Hoe werkt een warmtepomp?

  Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt de warmtepomp stroom, maar dit is veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. In plaats van warmte afvoeren, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen.

 • Hoelang duurt de montage van mijn zonnepanelen?

  Hoelang de montage duurt, is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld het aantal dakvlakken, het aantal zonnepanelen, het aantal optimizers en het kabeltraject. Onze adviseur maakt, afhankelijk van de situatie, voor jou een inschatting.

 • Hoelang gaan mijn zonnepanelen mee?

  De levensduur van zonnepanelen is sterk afhankelijk van de gebruikte kwaliteit. Wij gebruiken uitsluitend fabrikanten uit de Tier 1 lijst van Bloomberg finance, hierdoor geniet u als klant uitsluitend van de hoogste kwaliteit panelen. De levensduur van de panelen is minimaal 25 tot 30 jaar.

 • Hoelang is de salderingsregeling nog?

  Deze bij wet geregelde afspraak staat tot 2023 vast en zal naar verwachting worden opgevolgd door een qua opbrengst vergelijkbare teruglever subsidie.

  Lees hierover meer op de pagina Salderingsregeling

 • Hoeveel kosten zonnepanelen?

  Afhankelijk van een aantal factoren variëren de aanschafkosten van een zonnepanelen systeem voor particulieren tussen de 0,95€/Wp en 1,60€/ Wp

  Factoren die van invloed zijn op de investering:

  • Aantal zonnepanelen
  • Soort/Type dak
  • De bereikbaarheid van het dakvlak
  • Wel of geen optimizers
  • Zwarte panelen ja/nee
  • Vermogen per paneel
 • In hoeveel jaar heb ik mijn zonnepanelen terugverdiend?

  Gemiddeld genomen hebben zonnepanelen een terugverdientijd van tussen de 5 en 8 jaar. Dit hangt van een aantal factoren af; uw dak, ligging t.o.v. het zuiden en de hoeveelheid zon natuurlijk :-). Met onze geavanceerde software kunnen wij op basis van de gps-locatie van uw woning, luchtfoto’s, weerdata van de afgelopen 25 jaar, dakhelling en ligging t.o.v. het zuiden een uiterst nauwkeurige opbrengstberekening maken. Zo krijgt u een reëel beeld van de opbrengst en terugverdientijd.

 • Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

  Over het algemeen geldt dat een huis voor een warmtepomp goed geïsoleerd moet zijn. In het geval van een hybride warmtepomp is spouw-, vloer- en dakisolatie en HR++-glas nodig.

  De meeste woningen die na 1995 zijn gebouwd, zijn goed geïsoleerd en hebben energielabel B. Voor specifiek advies op maat over warmtepompen komen we graag een inschatting maken bij jou thuis.

 • Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

  Zonnepanelen zijn in principe geheel onderhoudsvrij. Het hele systeem bestaat uit componenten waarin geen bewegende delen in verwerkt zitten en dus niet slijtage gevoelig zijn.

  Het eventueel schoonmaken van de panelen doet ESS op afroep voor een vast bedrag van 120 euro voor een systeem van maximaal 22 panelen. In de meeste gevallen is zelfs het schoonmaken van de panelen niet nodig door de zelfreinigende coating die op de zonnepanelen is aangebracht. De nano coating zorgt er namelijk voor dat vuil niet hecht aan het glas en dat bij regen het paneel schoonspoelt. Indien het vermogen van de panelen substantieel terugloopt door vervuiling is het aan te raden om de panelen te reinigen met kalk-vrijwater waardoor de vervuiling geen hinder meer veroorzaakt in de opbrengst. +- 5% maximaal.

 • Moet ik zelf investeren?

  Dit is niet noodzakelijk, met de zogenaamde ‘Stimuleringslening Duurzaam Thuis’ in de provincie Limburg kunt u de volledige investering tegen een uiterst laag aftrekbaar rentetarief financieren. Hierdoor is de maandelijkse besparing hoger dan de maandelijkse aflossing en rente van de Stimuleringslening Duurzaam Thuis.

  Deze is speciaal samengesteld door de overheid om de aanschaf van de zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen te stimuleren en toegankelijk te maken voor iedereen. ESS helpt u met de aanvraag van begin tot eind.

  Rekenvoorbeeld:

  Jan schaft voor 5000 euro netto 14 zonnepanelen aan, dit kost 45,12 euro per maand bruto (excl. de extra renteaftrek)

  Met deze investering zonder directe uitgave bespaart Jan 779 euro per jaar = 65 euro per maand. Jan gaat er dus 19,88 euro per maand op vooruit zonder iets te hebben uitgegeven. Na de looptijd van 10 jaar zijn de panelen afgelost en is de woning meer waard en makkelijker verkoopbaar met een beter energielabel.

  Jan profiteert van nog minimaal 15 Jaar gratis energie van zijn zonnepanelen.

 • Voert ESS Zonnepanelen de montage zelf uit?

  ESS Zonnepanelen heeft een aantal eigen teams met ervaren monteurs in dienst. Door te werken met vaste teams, zijn de monteurs goed op elkaar ingespeeld om de montage zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

 • Waar moet ik op letten voordat ik zonnepanelen aanschaf en vergelijk?

  Goedkoop is duurkoop is niet voor niets een uitdrukking. Wij geven u graag advies en helpen u bij het vergelijken van verschillende offertes. ESS heeft de beste dealgarantie! Elders dezelfde of gelijkwaardige kwaliteit aangeboden gekregen? Wij geven u het laatste en beste aanbod!

  Om een eerlijk vergelijk te maken vergelijkt u altijd de prijs excl. BTW per Wp, deze kunt u berekenen door de totaalprijs excl. BTW te delen door het aantal panelen gedeeld door het vermogen per paneel. Op deze manier voorkomt u dat u door een leverancier een onrealistisch beeld van de opbrengst wordt voorgehouden. Let op! Bij ESS maken wij onafhankelijke opbrengstberekeningen op maat waarop we een opbrengst garantie kunnen afgeven vanuit Stichting Zonnegarant.

 • Waarom zou ik kiezen voor een warmtepomp?

  Voor consumenten wordt de drempel om over te stappen naar een warmtepomp steeds lager. Er zijn een aantal redenen waarom een warmtepomp een goede keus kan zijn, zoals een goed rendement, lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot. Daarnaast wordt een warmtepomp steeds betaalbaarder.

  Een direct voordeel van de warmtepomp is dat ze eigenlijk twee apparaten in één is, je kunt er namelijk zowel mee verwarmen als koelen. 

 • Wat houdt de salderingsregeling in?

  De salderingsregeling houdt in dat bij wet is geregeld dat u als afnemer van elektriciteit dezelfde prijs inclusief belastingen en transportkosten voor de terug geleverde energie ontvangt, als deze betaalt wordt voor de energie die u zou afnemen. De energiemaatschappijen moeten zich hieraan houden. Voor u als zonnepaneleneigenaar daalt uw energieverbruik in kWh per jaar met het aantal opgewekte kWh per jaar.

  Voorbeeld:

  U heeft nu een energierekening van 3000 kWh en u schaft 12 panelen aan die 3100 kWh/ jaar opleveren. Uw verbruik is dan 0 kWh / jaar en u heeft dus geen elektriciteitskosten meer. Dit is incl. energiebelasting en transportkosten, alleen het vastrecht blijft staan (bron NUON 3,5€ / Maand). De 100 kWh overproductie zal worden uitbetaald aan de kale energieprijs van de energieleverancier van gemiddeld 0,07€/kWh.

 • Wat is het verschil tussen mono-kristallijne zonnepanelen en poly-kristallijne zonnepanelen?

  Mono zonnepanelen hebben een andere celtechnologie en hebben daardoor een hoger vermogen per paneel dan de poly zonnepanelen, door een iets hogere efficiency. Echter; het mono zonnepaneel zal onder ideale omstandigheden betere prestaties leveren en een poly zonnepaneel bij minder gunstige omstandigheden een iets betere prestatie leveren.

  Nadeel van de poly zonnepanelen is dat deze alleen in de kleur blauw verkrijgbaar zijn en dit komt esthetisch vaak minder mooi uit op daken. Het mono zonnepaneel is verkrijgbaar in zowel de witte achterkant (waardoor het paneel witte streepjes heeft) als in de volledig zwarte uitvoering. Veelal kiest de particuliere klant door redelijk beperkt dakoppervlakte voor een mono zonnepaneel om meer vermogen op te wekken op een kleiner beschikbaar dakoppervlakte. Voor de grotere projecten waar voldoende ruimte is om meer zonnepanelen te leggen gaat men vaak voor een poly zonnepaneel mits deze uit het directe zicht geplaatst kunnen worden.

 • Welke omvormer past het beste bij mijn zonnepanelen?

  Welke omvormer past het beste bij mijn zonnepanelen?

  Nadat u in samen met ESS precies in kaart heeft gebracht hoeveel vermogen aan zonnepanelen gewenst is op uw dak, komt u voor nog een keuze te staan. Met welke omvormer haalt u het meest uit uw zonnepanelen? De keuze van een omvormer is essentieel en wij helpen u dan ook graag met deze keus!

  Hoe werkt een omvormer?

  Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom. Om de stroom die zonnepanelen opwekken te kunnen gebruiken moet er gelijkstroom worden omgezet in wisselstroom. Hier is de omvormer voor nodig.

  Een omvormer heeft een efficiency curve die oploopt to het maximale rendement. Hoe dichter de omvormer bij zijn piekvermogen zit, hoe efficiënter dat hij doorgaans werkt. Een kleine omvormer zit dus sneller hoog in zijn efficiency curve.

  Keuze voor een parallel of serieel geschakeld systeem

  Tegenwoordig is het ook mogelijk om zonnepanelen direct parallel aanelkaar te schakelen met zogeheten ‘optimizers’. 
  Optimizers zijn zeer slimme elektronica die achter de zonnepanelen kunnen worden geplaatst om de panelen individueel van elkaar te schakelen. Een bijkomend voordeel van optimizers is dat panelen ook individueel te monitoren zijn middels een app op de smartphone of tablet. Dit wordt u uiteraard helemaal uitgelegd door onze monteurs.

  Welk systeem haalt de meeste opbrengst?

  Serieschakeling bij een daksituatie zonder schaduw 

  Wanneer de zonnepanelen in één serie geschakeld zijn wordt de totale spanning bepaald door het minst presterende paneel. Dit is een slimme keuze als het rendement van alle zonnepanelen ongeveer gelijk is. Het voordeel is namelijk dat er een hogere spanning ontstaat waardoor de stroom zich sneller verplaatst. Alle onderdelen in een systeem zorgen voor een bepaalde weerstand (bijv. kabels, connectoren en optimizers). Hoe minder weerstand er is, hoe minder verlies er optreedt. Ook zet de omvormer deze hogere spanning eenvoudiger om naar wisselstroom. 

  Parallelschakeling bij een daksituatie met schaduw 

  Hebben (sommige) zonnepanelen last van rendementsverlies door schaduw of plaatst u zonnepanelen op verschillende oriëntatie en/of hoeken, dan wordt de prestatie van de panelen verschillend per paneel. In dit geval doet u er goed aan te kiezen voor een parallel geschakeld systeem met optimizers. Zo presteren de panelen individueel van elkaar ieder zo optimaal mogelijk. Een bijkomend voordeel is dat de panelen ook individueel van elkaar kunnen worden uitgelezen.

  Een parallel geschakeld systeem met optimizers is ietwat prijziger dan een serie geschakeld systeem. Daarom is het belangrijk om te weten wat het uiteindelijk verwacht rendement van de zonnepanelen is. Zo krijgt u inzicht in de verschillen in opbrengst en dat kun u daarna afzetten tegen de extra kosten. Wederom helpt ESS u hierbij.

  Wij helpen u graag met de keuze van uw zonnepanelen en omvormer. Onze adviseurs brengen een uitgebreid omvormeradvies uit op basis van een uitgebreide en nauwkeurige schaduwanalyse van uw dak.

 • Worden de zonnepanelen van ESS getest?

  Jazeker, de merken die ESS in haar assortiment voert worden uitvoerig getest en gekeurd. Keurmerken zijn o.a: TUV, PVCycle, CE, cUL US Listed, en DVE.

  Er wordt een productietest uitgevoerd van ieder paneel op: EL Inspection, Flashtest, en Positieve tolerance +5 W.

  In het magazijn van ESS voeren wij daarbij ook nog bij ieder paneel een visuele controle uit. Tevens houden wij een steekproef test bij iedere zending.

Klantenservice - ESS Zonnepanelen
085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen