085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Laadpalen

Snel en slim thuis opladen met een laadpaal van ESS Zonnepanelen!

Als eigenaar van een elektrische auto wil je deze natuurlijk het liefst overal kunnen opladen en zeker ook thuis. ESS Zonnepanelen begeleid je tijdens het hele proces van eerste informatie en advies tot de daadwerkelijke installatie.

Waarom een laadpaal?

Omdat elektrische auto's een krachtige accu hebben, worden deze vaak een aantal uur achter elkaar onafgebroken opgeladen. Tijdens het laden vraagt de auto maximaal vermogen van het stopcontact en wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de stoppen doorslaan of dat, in het ergste geval, brand ontstaat. Een laadstation is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. Je laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid.

Sneller laden

Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van uw elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto's met een grotere accu is het stopcontact daarom vrijwel geen optie. Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opgeladen. Afhankelijk van het type laadpunt en je aansluiting gaat het laden twee tot wel tien keer zo snel.

Heb je zowel zonnepanelen van ESS Zonnepanelen en bent je in het bezit van een elektrische auto? Dan is laden met je eigen zonne-energie de beste optie om duurzamer te rijden én geld te besparen.

Elektrische voertuigen worden gezien als de toekomst als het gaat om transport. Het efficiëntste is natuurlijk als de energie uit een duurzame energiebron komt, zoals zonnepanelen. 

Wij werken met de laadpalen van Growatt. Deze laadpalen hebben toonaangevende slimme functies en zorgen ervoor dat je altijd een geschikt laadstation voor jouw auto in de buurt hebt. De laders zijn leverbaar in verschillende vermogens.