Jouw weg naar elektrisch gemak met onze laadpalen

Ontdek de laadpalen van Growatt. Een slimme en innovatieve laadoplossing. Deze laadpalen zijn leverbaar in verschillende vermogens.

Waarom een laadpaal? Elektrische auto’s trekken veel stroom tijdens het opladen. Een laadstation is veiliger en betrouwbaarder dan een gewoon stopcontact. Daarnaast is laden met een laadpaal lekker snel. Je bent binnen een mum van tijd weer op de weg!

  • Bespaar laadkosten
    Door een laadpaal bij je thuis te installeren, heb je altijd een laadpunt beschikbaar en bespaar je geld op je laadkosten. Thuis geldt vaak een voordeliger laadtarief dan wanneer je bij een openbare laadpaal laadt.
  • Sneller laden
    Kies voor een eigen laadstation en ervaar het gemak van sneller laden voor je elektrische auto. Je elektrische auto laadt tot wel 10 keer sneller op, zodat je snel weer de weg op kunt.
  • Duurzame investering
    Groene energie is de sleutel tot een duurzame toekomst. Dat moet voor iedereen betaalbaar zijn. Ook voor jou. Ons doel is om jou voldoende tijd én geld te besparen, zodat je kunt genieten van andere belangrijke dingen in het leven.

  • Toepasbaar op alle EV's
  • Duurzaam laden met je zonnepanelen
  • Slimme laadbalans door vermogensregelaar
  • Flexibele communicatie met LAN, wifi of 4G
  • Toepasbaar op de 1- en 3-fase aansluiting

Zonovergoten ervaringen

Zij gingen je voor. Lees de verhalen van onze klanten.

Familie Broens
zonnepanelen bevestiging
Djuri Lavain
De ervaring met Sollo was fantastisch, ik ben volledig ontzorgd en dat is wel zo handig met een druk leven.
echtpaar bij zonnepanelen
René Schreurs
Sollo heeft al eerder bij ons zonnepanelen geplaatst en dat beviel zo goed dat we op ons huis ook zonnepanelen hebben laten plaatsen.
Maurice Vankan
Door een tijdelijke oplossing geniet ik nu al van hoge opbrengst van mijn zonnepanelen.
Jo Coenjaerts
Ik waardeer de geleverde service en heb het hele proces als zeer aangenaam ervaren.
Familie Raemaekers
Klant zijn bij Sollo voelt als een tweede familie.
Familie Colaris
Wij dragen ons steentje bij aan een groenere toekomst voor onze dochter.

Veelgestelde vragen

Zit jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Of een laadpaal zonder zonnepanelen rendabel is, hangt onder andere van je energiecontract af. Wat wel zeker is, is dat zonnepanelen het nog voordeliger en duurzamer maken om je elektrische auto op te laden.

Dat hangt af van hoe groot je accu is en waar je laadt. Laden via een stopcontact duurt bijvoorbeeld erg lang: zo’n 21 uur. Met je eigen laadpaal thuis is je auto tussen 4,5 tot 13 uur weer vol. Een openbare laadpaal laadt nog iets sneller, namelijk tussen de 2 tot 4,5 uur. Laden via een snellader is het snelst. Tussen de 12 en 58 minuten is je accu alweer vol. Tip van ons: opladen gaat een stuk sneller als je batterij nog tussen de 20% en 80% vol zit.

De kosten per laadpaal hangen af van of je een 1-fase- of een 3-fase-systeem hebt en of je load balancing toevoegt. Load balancing maakt van je laadpaal een slimme meter, die kan inzien hoeveel stroom je in de rest van je huis gebruikt. Zet je je koffiezetapparaat aan, dan krijgt je auto tijdelijk minder stroom. Zo voorkom je problemen met stroom in je huis. Prijzen voor onze laadpalen inclusief load balancing zijn:

1-fase: 7KW – vanaf € 1650

3-fase: 22KW – vanaf € 2100

Met onze laadpalen laad je bijna elke elektrische auto op. De meeste auto’s hebben namelijk een Type 2-stekker, ook wel bekend als een Mennekesaansluiting.

Op de meeste meterkasten kun je gewoon een laadpaal aansluiten. Elektrische auto’s hebben een 1-faselader of een 3-fasenlader. Auto’s met een 3-fasenlader laden sneller. Heeft jouw meterkast een 1-faseaansluiting, maar wil je met 3-fasen opladen? Een erkende monteur regelt de juiste aansluiting voor je. Dat is zo gepiept.

Ja, je hebt een eigen oprit nodig om zelf een laadpaal te plaatsen. Parkeer je je auto altijd op straat? Dan moet je bij een openbare laadpaal laden. Als die niet in je buurt staan, dan kun je bij je gemeente vragen of ze meer laadpalen kunnen plaatsen.

Een laadpaal is eigenlijk niets anders dan een stopcontact voor je elektrische auto. Je monteert hem aan de muur of op een paal. Sluit je jouw elektrische auto aan op een laadpaal, dan laadt het accupakket van de auto op. Na een paar uur is je accu vol en kun jij weer zorgeloos op pad.

Het vermogen waarmee je laadt, verschilt per laadpaal. Wij werken met laadpalen met een  maximaal laadvermogen van 7 kWh of 22 kWh. Over welk vermogen je laadpaal nodig heeft, hoef jij je hoofd niet te breken. Onze groene experts denken met je mee.

Met 3-fase laden laad je sneller dan met 1-fase laden. Oudere huizen hebben vaak nog een 1-fase-aansluiting. Wil je wel sneller laden, dan moet een monteur je meterkast ombouwen. Maar geen zorgen: dat is zo gepiept.

Je krijgt 3 jaar garantie op onze laadpalen.

De meeste laadpalen gaan ongeveer 10 jaar mee.

Werkt je laadpaal niet meer, dan kijken we of dit onder de garantie valt. Zo ja, dan repareren we de laadpaal of zorgen we voor een vervangende laadpaal. Gewoon op onze kosten. Is de garantieperiode voorbij, dan moet je helaas zelf voor de reparatie of vervanging betalen.

groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen
groen
zonlicht
duurzaam
elektriciteit
stroom
accu
panelen
schoon
energie
laden
kracht
stralen

Iedereen verdient het.

Groene energie is de sleutel tot een duurzame toekomst. Dat moet voor iedereen betaalbaar zijn. Ook voor jou.