+31 (0)85 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Wat kun jij besparen met zonnepanelen?

Bereken hoeveel euro jij ieder jaar kunt besparen op je energierekening door gebruik te maken van zonnepanelen.

Info icon

Bereken je besparing binnen 60 seconden

HR++ ketel

Een hoogrendementsketel, ook wel een HR ketel genoemd, is een verbeterde versie van een cv-ketel. Net als bij een cv-ketel, verwarmt een HR++ ketel middels gasgestookte warmtebronnen je water en centrale verwarming. Het verschil is echter dat een een HR++ ketel in vergelijking met een cv-ketel minder gas verbruikt. Met een HR++ cv-ketel bespaar je tot wel 30% meer op gas dan met een ouderwetse cv-ketel. Daarnaast werkt een HR++ cv-ketel ook goed samen met een zonneboiler of warmtepomp.

Hoe werkt een HR++ ketel?
Een HR++ ketel maakt gebruik van een elektronische ontsteking in plaats van een waakvlam. Om gas bijvoorbeeld in warmte om te zetten moeten ze verbrand worden. Hierbij ontstaan waterdamp en verbrandingsgassen. Bij een standaard verwarmingsketel worden deze dampen en gassen afgevoerd weer naar buiten. Een HR++ ketel maakt juist gebruik van deze dampen en gassen voor het verwarmen van water of lucht. Hierdoor is het rendement van een vernieuwde HR++ ketel veel hoger dan bij een oude cv-ketel.

Assortiment HR++ ketel
ESS Zonnepanelen maakt gebruik van de HR++ ketels van Remeha. Wij werken met de Remeha Calenta Ace. Deze HR++ ketels zijn klaar voor de toekomst en behoren al jaren tot de beste van Nederland. Dit resulteert in een laag verbruik en tevreden gebruikers.

Remeha Calenta Ace
De Remeha Calenta Ace is geschikt om gekoppeld te worden met duurzame systemen zoals een hybride warmtepomp. Deze ketel levert supersnel warm water voor een normale douche of bad. De optionele automatische bijvulinrichting maakt je leven nog makkelijk. Dit bijvulsysteem controleert de ingestelde druk op de installatie en vult bij wanneer nodig. De Calanta Ace is ideaal bij gelijktijdig gebruik van meerdere tappunten in huis, je kan dus op meerdere plekken in huis warm water nemen zonder dat iemand daar veel van merkt.

Van de Remeha Calenta Ace zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar die te maken hebben met het vermogen (of de capaciteit) en de CW-waarde (het warmwatercomfort). Ketels met een hoge CW-waarde hebben ook een hoog vermogen. Stel je vermogen is te klein, dan kan het op koude dagen lastig zijn om je hele huis te verwarmen. Andersom zorgt overcapaciteit voor onnodig veel verbruik. Samen met jou kijken we naar het vermogen dat je nodig hebt.

Vraag direct een offerte op