085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Energieopslag

Een thuisbatterij, wordt ook wel een thuisaccu genoemd. Hiermee kun je je teveel aan zonnestroom opslaan om op een later moment te gebruiken. Deze accu krijgt een vaste plek bij jou thuis, bijvoorbeeld in een kelder of hij wordt opgehangen aan de muur. De grootte van zo’n thuisbatterij is ongeveer vergelijkbaar met een cv-ketel. 

Het doel van een thuisaccu is om de opgewekte zonne-energie op te slaan om deze later weer te kunnen gebruiken. De meeste stroom afkomstig van zonnepanelen wordt namelijk overdag opgewekt, waar veel mensen juist overdag weg zijn van thuis. De meeste stroom vanuit huishoudens wordt dan ook ’s avonds verbruikt. Hierdoor ontstaat er eigenlijk een disbalans in de energie die jij verbruikt en opwekt vanuit jouw zonnepanelen.

Zonder opslagmogelijkheid gaat de energie automatisch naar je energieleverancier. Je kan de energie die in de thuisaccu is opgeslagen op een later moment weer gewoon gebruiken. Bijvoorbeeld op donkere dagen of in de avonden. Hierdoor heb je altijd een back-up aan stroom. 

ESS Zonnepanelen maakt gebruik van de thuisaccu's van Enphase.