+31 (0)85 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Wat kun jij besparen met zonnepanelen?

Bereken hoeveel euro jij ieder jaar kunt besparen op je energierekening door gebruik te maken van zonnepanelen.

Info icon

Bereken je besparing binnen 60 seconden

Het positieve effect van zonnepanelen op de verkoopprijs van je woning

Het positieve effect van zonnepanelen op de verkoopprijs van je woning

Isolatie en zonnepanelen zijn de twee duurzaamheidsmaatregelen die het meest positieve effect hebben op de verkoopprijs van een woning. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) en uit de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Aan het onderzoek hebben bijna 600 makelaars meegewerkt.

Uit het onderzoek dat uitgevoerd is door Motivaction blijkt dat duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen op de woningmarkt. Het merendeel van de makelaars vindt dat het verduurzamen van een huis een positief effect heeft op de verkoopbaarheid van een woning, maar ook op de verkoopprijs van de woning. Dit zou betekenen dat een minder duurzame woning in de toekomst steeds moeilijker verkoopbaar gaat zijn.

Vooral de maatregelen isolatie en zonnepanelen zijn belangrijke duurzaamheidskenmerken bij de aanschaf van een nieuwe woning. Zo denkt 51% van de makelaars dat potentiële kopers de aanwezigheid van zonnepanelen belangrijk vindt bij een nieuwe woning. De drie belangrijkste eigenschappen die een positief effect hebben op de verkoopprijs van een woning zijn respectievelijk: isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming.

Kortom, het geld dat je investeert in zonnepanelen is absoluut geen verloren geld, ook niet als je binnen een aantal jaar van plan bent om te verhuizen. Bovenop de kosten die je bespaart op je energierekening, reflecteert dit zich dus ook in de waarde van je woning. Wil je weten wat jij jaarlijks kunt besparen met zonnepanelen? Vul dan onze handige bespaartool in: https://www.zonnepanelen-ess.nl/rekentool.

(Bron: Motivaction, 2021)