085 800 02 36 Hofkamp 24, 6161DC, Geleen
Bereken je besparing

Energieprijzen blijven stijgen

Nog aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen

Energieprijzen stijgen momenteel nog steeds ongekend hard door in Nederland. Als de prijzen zo hoog blijven, krijgt het deel van de huishoudens met variabele tarieven vanaf begin volgend jaar een fors hogere energierekening.

De redenen van deze forse stijgingen hebben te maken met een aantal factoren, zoals: een vrij koud voorjaar waardoor gasbergingen vrij leeg zijn, het einde van coronabeperkingen dat een hogere vraag naar energie betekent en het feit dat Rusland minder gas aan ons levert. Buiten deze redenen zijn er nog veel meer factoren die uiteindelijk zorgen voor een stijgende energierekening.

Of je er iets van gaat merken, heeft vooral te maken van het soort energiecontract dat je op dit moment hebt, én natuurlijk van de isolatie van de woning. De looptijd van het contract is belangrijk, want heb jij een contract dat voor langere tijd is vastgelegd, zal je in het begin geen verschil merken. Je zal er meer van merken als je een aflopend energiecontract hebt en hierdoor dus een nieuw contract moet afsluiten. Dit kan je flink in je portemonnee gaan voelen met wel honderden euro’s verschil.

Doordat de energieprijzen van energieleveranciers zo blijven stijgen, wordt het natuurlijk nog aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. De stroom die je zelf opwekt hoef je namelijk zelf niet meer duur in te kopen.

Als je je aflopende energiecontract niet verlengt en dus niet overstapt naar een andere energieleverancier, kom je automatisch terecht in een contract voor onbepaalde tijd met variabele prijzen. Uit de praktijk blijkt dat deze variabele tarieven zo’n twee keer per jaar worden aangepast.  

Voordat het einde van het jaar nadert is het dus handig om even te kijken welk energiecontract jij hebt en wat je kunt verwachten voor het aankomende jaar.

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op voor advies.

(Bron: NOS nieuws, 2021)